Kociołek na ogniu – podsumowanie

W dniu 1 czerwca 2025 r. na terenach zielonych odbył się Dzień Dziecka oraz Ogólnopolski Kociołek na Ogniu – konkurs kulinarny .
W rywalizacji brało udział 8 zespołów składających się 2 osobowych zespołów, którzy mieli za zadanie przygotować dania z dziczyzny w kociołkach opalanych żywym drewnem .
Wydarzenie przyciągneło uwagę rekordowej liczby osób, którzy przyszli zobaczyć zmagania kucharzy oraz dobrze bawić na świeżym powietrzu (około 2500 osób) .
W programie wydarzenia organizatorzy przewidzieli moc atrakcji dla dzieci , degustację zupy gulaszowej z ogromnego kotła oraz przepysznego pieczonego dzika .
Wyniki konkursu przedstawiają sie następująco:
1 miejsce – Koło Łowieckie Jastrząb 46 z Pniew
2 miejsce – Hubert Kaliński wraz z Robertem Piechockim
3 miejsce Komisja Promocja Dziczyzny przy ZO Piła ( Młodzieżowa Kuchnia Myśliwska ) .
Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱